perjantai 26. lokakuuta 2012

Sulla on jo kaikkea!

Mies heitti pahan.

Oli syntymäpäiväni, ja pitkällisen pohdinnan jälkeen olin päätynyt toivomaan (melkein) aineetonta lahjaa. Huolimatta rakkaudestani kirjoihin olin päättänyt tavaravuorta hallitakseni hankkia e-lukijan. Kindle Touch poistui elokuussa kummallisesti markkinoilta ja aloimme odottaa uutta tuotetta. Kindle Paperwhite julkaistiin, mutta vain USA:ssa (ja sittemmin Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa).

Yritin vihjailla sanoin miehelleni, että joku korvaava lahja varmaan olisi paikallaan, kun Kindleä en vielä saanut. Tähän tuli salamannopeasti vastaus: Ei sulle voi ostaa mitään, kun sulla on jo kaikkea!

Näin on varmaan sanottu ennenkin, mutta jostain syystä tällä kertaa toteamus pysäytti. Saattaa nimittäin hyvinkin olla, että minulla on jo kaikkea. Testaan asiaa olemalla vuoden ostamatta mitään ("mitään" määritelmästä myöhemmin).

Päätös syntyi syyskuun puolivälissä ja ostolakko alkoi lokakuun alusta. Kerron tässä blogissa, miten menee, millaisia tuntemuksia ostamattomuus herättää sekä mihin tarpeellisen ja "mitään" raja asettuu. Mielenkiintoinen vuosi tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti